1139 Budapest Viktor Hugó utca 6.06 30-541-7450

Eskrima

A Fülöp-szigetekről származó fegyveres harcművészet, mely pusztakezes technikákat is oktat.

Önvédelem, mert a Fülöp-szigetek nagy részén a mai napig nincsen közbiztonság, bármikor megkéselhetnek, vagy óriási testi és számbeli fölényben is lehetnek a támadók. Az Eskrimának ilyen extrém veszélyes helyzetben kell helytállnia! Emellett az Eskrima a Dél- Kelet ázsiai kommandósok kiképzési anyagában is szerepel.

Harcművészet, ugyanis az Eskrimában a gyakorló, maga az ember, és az önfejlesztés áll a középpontban. Emellett lényeges még az egészségmegőrzés, és a stressz oldása. Elsősorban a veszélyes helyzetek elkerülését hangsúlyozzuk, de amikor már nincsen más megoldás, teljes tudásunkkal védjük meg magunkat és szeretteinket.

Küzdősport, hiszen az Eskrima mára világszerte elterjedt versenysporttá vált. A Fülöp-szigeteken kívül a nyugati világban űzik régóta (USA, Anglia, Németország, stb.), de Magyarországon is teret hódít, sőt már rangos nemzetközi eredményeket is fel tud mutatni a magyar csapat (Európa bajnoki, és világbajnoki aranyak!). A versenyek nagyon kemények, pörgősek és látványosak.

Edzések ideje:

Hétfő, Szerda: 18.30h
Edző:: Nagy Tamás